Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در نامه‌ای به رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح بر ضرورت بازنگری و اصلاح قانون سربازی تاکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در نامه ای به سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بر ضرورت بازنگری و اصلاح قانون سربازی تاکید کرد.   متن این نامه به شرح زیر است:  ریاست محترم ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران
سر لشکر محمدحسین باقری
با سلام و احترام؛
امام خمینی (ره) در سخنانی فرموده‌اند:
«در رژیم اسلامی کار، کار خدائی است و سرباز، سرباز خداست و سرباز قوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
کاری کنید که خودتان هم ساخته بشوید. همانطور که سرباز‌های صدر اسلام در عین حالی که سربازی می‌کردند وظایف صوریه اسلام را هم به تمام معنا بجا می‌آوردند».

امام خامنه‌ای نیز در سخنانی فرموده‌اند:
«خدمت وظیفه عمومی، خدمت واقعاً مقدسی است که در جنگ و صلح در صف اول نیاز‌های ملت و کشور قرار دارد. هم خانواده‌ها و هم آحاد جوانان، باید اهمیت آن را درک کنند و با شوق و علاقه به آن بشتابند».

لزوم تقویت بنیه دفاعی کشور مسئله‌ای عقلانی بوده و از ملزومات رفع تهدیدات است و سرباز در جمهوری اسلامی، طبق فرمایشات امام خمینی و امام خامنه‌ای باید در صف اول نیاز‌های ملت و کشور قرار گیرد و جوان ما در طول دوره خدمت سربازی با فراگیری مهارت‌های لازم و قرار گرفتن در جای درست هم ساخته شود و هم موجب گره‌گشایی در میهن اسلامی‌مان شود. گذراندن دوره خدمت سربازی به شیوه‌ی کنونی متناسب با تهدیدات و مشکلات موجود، برنامه‌ریزی نشده است. با توجه به معایب، محدودیت‌ها و مشکلات طرح «سربازی اجباری» کشور‌های بسیاری به سمت اصلاح این طرح و جایگزینی آن با طرح‌های دیگر حرکت کرده‌اند؛ در کشور ما نیز در سال‌های اخیر بحث اصلاح شیوه‌ی سربازی مطرح شد، ولی در کمال تعجب در چند روز گذشته شاهد آن بودیم که به جای اصلاح طرح کنونی سربازی، در اقدامی عقبگرد شاهد افزایش مدت زمان سربازی به بیست و چهار ماه بودیم، فلذا تصمیم گرفتیم تا پاره‌ای از معایب، محدودیت‌ها و مشکلات نظام وظیفه در حوزه‌های مختلف را یادآوری کنیم تا هم ضرورت اصلاح طرح را یادآوری نماییم و هم در آسیب شناسی موضوع به حضرتعالی پیشنهاداتمان را ارائه نماییم تا به فضل خدا و درایت شما و دیگر مسئولین، شاهد به حداقل رسیدن آسیب‌ها در این حوزه باشیم.
در ابتدا بحث مشکلات فرهنگی و اجتماعی در حوزه نظام وظیفه مطرح است. مشکلاتی نظیر: امنیت محور بودن سربازی و غفلت از ابعاد فرهنگی، اجتماعی و ارزشی آن. فرهنگ سازمانی محیط‌های سربازی و رفتار نا‌مناسب با سربازان وظیفه به عنوان پایین‌ترین رده‌ی خدمتی. مشکلات تغذیه‌ای و بهداشتی سربازان. پایین بودن منزلت اجتماعی سربازان در سطح جامعه. تاخیر در زمان ازدواج جوانان و زمینه‌ی پیدایش آسیب‌‍‍‌های روانی و اجتماعی در جامعه. افزایش تقاضای کاذب برای ادامه تحصیلات برای فرار از سربازی و ایجاد زمینه‌ی فساد و تقلب در جامعه برای یافتن روش‌های غیر قانونی برای معافیت از خدمت از جمله این مشکلات در این زمینه هستند.
در زمینه مشکلات اقتصادی و معیشتی حوزه نظام وظیفه می‌توان به تاثیرات منفی اقتصادی سربازی بر مشمولان و خانواده‌های آنان. عدم تامین حداقل‌های اقتصادی در دوران خدمت سربازی برای مشمولان و احساس فقر و تنگدستی در میان آنان. طولانی بودن غیر منطقی سربازی در زمان صلح و تاخیر افتادن زمان ورود و جذب جوانان به بازار کار اشاره کرد.
همچنین از مشکلات ساختاری و سازمانی نظام وظیفه می‌توان به تفاوت‌های معنادار و آشکار در یگان‌ها و محیط‌های به کارگیری سربازان در در ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح اشاره کرد. وجود تبعیض‌های ناروا در یگان‌های خدماتی در مورد مشمولان، وجود قوانین و مقررات پیچیده و متراکم و قابل تفسیر از جهات متفاوت در رابطه با خدمت وظیفه عمومی و مصادیق پیچیده و مرکب معافیت‌ها که بعضاً به تبعیض می‌انجامد. حجم بالای فرار از خدمت و غیبت‌های سربازان و وجود انواع معافیت‌ها. این اشکالات از جمله مواردی هستند که به عدم چابکی سیستم نظام خدمت وظیفه عمومی دامن زده اند.
این حجم از معایب، محدودیت‌ها و مشکلات نیروی جوانان را اتلاف می‌کند و در بعضی از مشکلات بر شمرده شده در صورت عدم اصلاح و رفع، ضرر‌های جبران ناپذیری بر جای خواهد گذاشت. برای مثال مستحضرید که متاسفانه هرم سنی جمعیت با سرعت به سمت پیری حرکت می‌کند و اگر اقدام مناسبی در زمینه تسهیل ازواج جوانان صورت نگیرد، در سی تا چهل سال آینده کشورمان جزو پیرترین کشور‌های دنیا خواهد بود. علاوه بر آن نیک مستحضرید که یکی از اصلی‌ترین عوامل برای رونق پادگان تولید سربازانی تولیدگر و ماهر است، اما سربازی با شیوه کنونی نه تنها پرورش دهنده سرباز تولیدگر نیست که با اتلاف عمر جوانان جامعه، سن ازدواج و اشتغال آنان را نیز به تاخیر انداخته است؛ بنابراین با توجه به محدودیت‌ها، معایب و مشکلات ذکر شده انتظار داریم تا با بازنگری قانون مذکور، شاهد اصلاح اجرای آن باشیم و یک شیوه موثر و کارآمد را با توجه به شرایط روز کشور داشته باشیم. در نهایت با تشکر از حسن توجه حضرتعالی به مقوله جوانان و تاثیر آن‌ها در پیشبرد امور کشور؛ جامعه اسلامی دانشجویان، به عنوان بزرگترین اتحادیه دانشجویی کشور، آمادگی خود را برای تشکیل کارگروهی متشکل از کارشناسان و جوانان نخبه و سرآمد دانشگاهی و غیر دانشگاهی برای اصلاح طرح سربازی کنونی به یک طرح موثر و کارآمد و مطابق با شرایط خاص کشور اعلام می‌دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اصلاح قانون سربازی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نظام وظیفه پیری جمعیت جامعه اسلامی دانشجویان نظام وظیفه محدودیت ها ی سربازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۱۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا دهقانی‌اشکذری،رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جلسه مشترک با مدیرکل و مسئولان امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری این دانشگاه را خانواده ۲۲ هزار نفری با بیش از ۱۶ هزار دانشجو، ۴ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز و نزدیک به هزار استاد و معلم و ۸۰۰ کارمند برشمرد و اظهار کرد: امروز دانشگاه آزاد از ابتدای مرحله مهدکودک تا دکتری را در خود دارد و بزرگ‌ترین عرصه یادگیری و تربیت در استان و بزرگ‌ترین حوزه جغرافیایی را ازلحاظ آموزش داراست.

وی افزود:‌ دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد از معدود دانشگاهی بوده که مدارس دانش‌آموزی، دانشجویان پرستاری، پیراپزشکی و پزشکی و رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی را دارد و با سه وزارتخانه آموزش و پرورش، درمان، بهداشت و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، تعداد دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در کشور را ۶۰ هزار نفر از ۲۰ کشور دانست و عنوان کرد: در استان یزد ۲۰۰ نفر فقط از دو کشور افغانستان و عراق مشغول به تحصیل هستند.

دهقانی‌اشکذری از برگزاری جلسه با مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی درباره پرداخت شهریه خبر داد و اضافه کرد: دغدغه مسئولان دانشگاه مشکلات دانشجویان غیر ایرانی در پرداخت شهریه ارزی است که در این زمینه با جلسات مستمری که داشتیم امیدواریم بتوانیم با ارائه راهکار، رفع کننده دغدغه آنها باشیم.

وی بیان کرد: تشکیل شورایی متشکل از دانشجویان خارجی دانشگاه‌های دولتی، آزاد و علوم پزشکی در زمینه حل مشکلات اتباع، کارساز بوده و تشکیل شورای مرکزی، اتصال‌دهنده نمایندگان دانشگاه‌ها در استان است که خودشان قادرند بسیاری از مشکلات را رفع کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به امکانات این دانشگاه در برگزاری استارت‌آپ‌ها و کرسی‌های نظریه‌پردازی ادامه داد: مرکز رشد و سرای نوآوری پوشاک از محل‌هایی است که ظرفیت  جذب دانشجویان خلاق خارجی را دارد.

نگاه دولت سیزدهم به مهاجرین از نوع فرصت محور است

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری نگاه دولت سیزدهم به مهاجرین را تغییر دیدگاه از تحلیل محور به فرصت محور دانست و گفت: سازمان ملی مهاجرت کشور در شرایط کنونی به دنبال فرصت‌هاست در عین حال که نباید از تهدید‌ها غفلت کرد.انتظار می‌رود با برپایی نمایشگاه و معرفی تیپ فاطمیون در دفاع از حرم حضرت زینب(س) از این فرصت‌ها برای تغییر نگاه به اتباع کشور افغانستان استفاده شود.اتباع، تشکیل‌دهنده ۱۵ درصد جمعیت استان یزد و سومین استان ازلحاظ تناسب جمعیتی است و ۲۲ هزار دانش‌آموز و ۹۰۰ دانشجوی خارجی را در خود دارد.

علی محسنی‌راد یکی از مشکلات اتباع را آسیب‌های اجتماعی برشمرد و مطرح کرد: در دانشگاه به دنبال طرح‌های علمی هستیم که موضوع آن در شورای تأمین مطرح شده و متد علمی برای ساماندهی اتباع مدنظر است.

وی از دیگر موارد کارکرد دانشگاه را در رسانه و تولید محتوا دانست و بیان کرد: افغان هراسی برای ایرانیان و ایران هراسی برای اتباع، جو غالب کشور بوده و جامعه متأثر از این فضاست که در صورت عدم تولید محتوای مناسب، تلاش‌ها برای رفع مشکلات آنان است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری، خدمات این سازمان را کمک‌های نقدی بلاعوض و معیشتی برشمرد و عنوان کرد: استفاده حداکثری از امکانات محدود است.

سیدعلی آقا میرجلیلی معاون آموزشی و مهارتی نیز از برگزاری جلسات متعدد با دانشجویان خارجی و رئیس اداره پذیرش و ثبت‌نام و امور بین‌الملل از آمادگی برای بازدید دانش‌آموزان اتباع از دانشگاه آزاد اسلامی یزد به‌منظور آشنایی با امکانات دانشگاه تحت عنوان در‌های باز خبر دادد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دمیدن فرهنگ بسیجی در کالبد جامعه تحول آفرین است
  • عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • اما و اگرهای قانون سربازی
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • باقری: گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر کشور هستند
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند