Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، غلامرضا ظریفیان فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب مجمع ایثارگران در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت: به‌نظر می‌رسد همان گروهی که از ابتدای انقلاب هم به‌دنبال این مسئله بودند، اکنون فرصت خوبی پیدا کرده‌اند که تکلیف خود را با جمهوریت نظام روشن کنند.

وی ادامه داد: پیش از این هم بزرگان این‌ها به نوع دیگری می‌گفتند که امام خمینی(ره) تقیه کرده و جمهوریت را در کنار اسلام قرار داده است، در حالیکه ایده و اندیشه امام راحل یک ایده کاملاً روشن بود که در بیان ایشان هم متجلی شد و فرمودند «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم‌تر و نه یک کلمه بیشتر»، امام تقیه نکردند بلکه از دیدگاه اسلام معتقد بودند که جمهور است که سرنوشت خود را تعیین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل حتی در زمان ایشان نظارت استصوابی به این شکلی که اکنون موجود است، وجود نداشت و یا حتی در انتخابات مجلس سوم وقتی میان شورای نگهبان و وزارت کشور اختلافی ایجاد شد، امام بعد از دریافت گزارش وزارت کشور به جانب وزارت کشور و در دفاع از جمهوریت نظام نظر دادند.

ظریفیان در ادامه اظهار داشت: من فکر می‌کنم عده‌ای تصمیم گرفته‌اند از جمهوریت انتقام بگیرند و آن را آنچنان ضعیف، نحیف و غیرمفید کنند که اساساً چیزی از جمهوری جز یک فرم و شکل ناقص باقی نماند، اما متوجه نیستند که در عرصه حکومت اگر اسلام در ظرف جمهوریت نباشد، این اسلام است که آسیب می‌بیند و این‌ افراد به این نکته واقف نیستند و فکر می‌کنند که در حال کم‌رنگ کردن جمهوریت به نفع اسلام هستند، در حالیکه اینگونه نیست.

وی افزود: در واقع اگر این کالبد جمهوریت و مناسبات نظام از اسلام در عرصه حکومت گرفته شود، محتوای آن هم آسیب می‌بیند. لذا معتقدم که امام این مساله را با دقت نظر بیان کردند نه براساس تقیه. در نتیجه گروهی که این طرح را دنبال و حمایت می‌کنند، باید متوجه باشند که اسلام و جمهوریت نظام نباید به نفع یکدیگر حذف یا کمرنگ شوند.

این تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه با بیان اینکه این طرح نوعی انتقام‌گیری از جمهوریت است، بیان داشت: به نظر من برخی از کسانی که این طرح را آوردند، شاید متوجه نباشند، اما سابقه جریانی که این طرح را آورده به گونه‌ای است که به‌نظر می‌رسد در حال یک انتقام‌گیری از جمهوریت نظام است. ظاهراً این یک انتقام از افکار بنیانگذار جمهوری اسلامی قانون اساسی و اندیشه‌های چهره‌های شاخص انقلاب مانند شهیدان مطهری و بهشتی است و اینکه چه این اقدام غفلت باشد یا انتقام، همه کسانی که دل در گروی جمهوری اسلامی دارند، باید هوشیار باشند چراکه اگر از ظرف جمهوریت نظام مراقبت نکنیم حتما به مظروف آن یعنی اسلام هم آسیب وارد خواهد شد.

اخبار مرتبط ظریفیان: اصلاح‌طلبان سهم خود را از مشکلات پذیرفته‌اند ظریفیان: ما ایرانی‌ها هیچ وقت دچار آپارتاید نبوده‌ایم/ شعار امام این بود که زمانی جنگ پایان پیدا می‌کند که عراقی‌ها به مرزهای خود برگردند و متجاوز هم مشخص شود/ حداقل سه پرسش جدی در مورد پایان جنگ هست هشدار ظریفیان در خصوص عواقب بی‌عدالتی آموزشی: امید به آینده در جامعه را به‌شدت تضعیف می‌کند تحلیل ظریفیان در مورد وضعیت اصولگرایان در مجلس یازدهم ظریفیان: سردار سلیمانی یک سرمایه نمادین بود/ با شهادت او مسائل منطقه پیچیده تر خواهد شد ظریفیان: جامعه دانشگاهی تردیدهایی نسبت به کارآمدی نهادهای انتخابی دارد ظریفیان: اصلاحات نباید خود را تنها محدود به تغییر ساختارها یا افراد و اشخاص کند ظریفیان: قطعنامه 598 منطقی ترین و معقول ترین تصمیم در زمان خود بود/ شجاعت امام با دوراندیشی و نگاه به مصالح جامعه همراه بود

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا غلامرضا ظریفیان طرح اصلاح قانون انتخابات سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی جمهوریت نظام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۲۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • درخواست سرمربی سابق بایرن: من را برگردانید
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • ورود بانوان به ورزشگاه تصمیم نظام بوده است
  • تهرانی‌ها هشدار امروز هواشناسی را جدی بگیرند
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!