Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصویب طرح سهمیه‌بندی و افزایش نرخ بنزین در شورای هماهنگی سران قوا باعث انتقاداتی تند به عملکرد دولت شده است. با این حال، انتقادات نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طرح سهمیه‌بندی بنزین و نیز انتقاد رئیس قوه قضاییه از نحوه اجرای آن، رنگ و بوی دیگری دارد و می‌توان از آن به «رعایت نکردن آداب حکمرانی» تعبیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا؟

تصویب طرح سهمیه‌بندی و افزایش نرخ بنزین در شورای هماهنگی سران قوا باعث انتقاداتی تند به عملکرد دولت شده است. با این حال، انتقادات نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طرح سهمیه‌بندی بنزین و نیز انتقاد رئیس قوه قضاییه از نحوه اجرای آن، رنگ و بوی دیگری دارد و می‌توان از آن به «رعایت نکردن آداب حکمرانی» تعبیر کرد. چرا؟

۱. ابتدا به سراغ موضع رئیس قوه قضاییه برویم. ایشان در جلسه روز ۲۷ آبان شورای عالی قضایی این سخنان را بیان کردند: «اصل طرح، قانونی است، اما نحوه و شیوه اجرای آن بحث دیگری است. از مقدمات ضروری اجرای این طرح، اقناع افکار عمومی و اجماع نخبگانی است و هر چه بیشتر باید ابعاد این طرح تبیین شود. در خصوص چنین طرحی طبعا نمایندگان، نخبگان، صاحبنظران و عموم مردم باید در جریان ابعاد گوناگون آن باشند. نگرانی مردم ناشی از عدم اقناع افکار عمومی است. ضرورت داشت افکار عمومی در این زمینه روشن شود.»

در این زمینه باید این سوالات را از رئیس قوه قضاییه پرسید:

۱.۱ آیا رئیس محترم قوه قضاییه از نحوه اجرای طرح اطلاع داشتند یا خیر؟ اگر چنین اطلاعی وجود داشته که انتقاد در این مرحله، بلاوجه و به تعبیری که پیش از این بیان شد، خلاف آداب حکمرانی و هم‌چنین خلاف توصیه‌های رهبر انقلاب است. اما اگر، این اطلاع وجود نداشته، باید گفت که اساسا ادعای تصویب این طرح در شورای هماهنگی سران قوا، کذب است چرا که بعید است که این شورا در چنین طرحی با این اهمیت، صرفا کلیات را مورد تصویب قرار دهد و جزییات را به عهده دولت بگذارد.

۱.۲ در عین حال رئیس قوه قضاییه دارای ابزارهای قانونی برای اصلاح روند اجرای این طرح است. ایشان، اگر اجرای طرح را به این صورت، سبب نگرانی مردم می‌دانستند و به اجرای آن انتقاد داشتند؛ چرا از ابزارهای قانونی خود مثل قرارهایی که دادستانی از آن به کرات استفاده کرده، بهره نبرده‌اند؟ آیا درست است که در موضوع فیلمی که نمایش قتل است، دادستان ورود کند اما در هنگامی که قتل مردم عادی و نیروهای فداکار برای امنیت کشور توسط عده‌ای به نام معترض، در خیابان‌ها صورت می‌گیرد، رئیس قوه قضاییه صرفا به بیان انتقاد اکتفا کند؟

۲. اما در خصوص نمایندگان مجلس. نمایندگان دو اقدام در برابر این طرح صورت دادند. نخست اینکه در روز شنبه تلاش کردند با پیشنهاد طرح‌های دو و سه فوریتی، به قول خود طرح را متوقف کنند و پس از حمایت رهبر انقلاب از این طرح حتی با رهبری یکی از نمایندگان (ذوالنور) به سمت طرح استیضاح رئیس جمهور و رئیس مجلس رفتند.

در این زمینه باید این سوالات را از این نمایندگان پرسید؟

۲.۱ در فاصله شامگاه پنج شنبه تا صبح یک شنبه، قطعا هر یک از نمایندگان می‌توانستند به رئیس مجلس مراجعه کنند و در صورتی که از نحوه تصویب این طرح و حمایت رهبر انقلاب از آن مطلع نبودند؛ از آن آگاهی پیدا کنند. در این شرایط آیا هیچ کدام از این نمایندگان منتقد، چنین اطلاعی پیدا نکردند؟ یا اینکه با وجود اطلاع از این موضوع، زمینه را برای انتقاد علیه دولت و احیانا، تبلیغات زودهنگام انتخاباتی مناسب دیدند؟ در این صورت آیا واقعا می‌توان معتقد بود که این نمایندگان مطابق با آداب حکمرانی عمل کردند؟

۲.۲ در عین حال، با وجود اینکه یک نماینده، سازوکارهای بسیاری برای اعتراض در دست دارد: از تذکر و سوال و استیضاح گرفته تا اظهارنظر در سایه مصونیت پارلمانی؛ جای این سوال وجود دارد که چرا نمایندگان، بعد از روز یکشنبه، هیچ یک از این سازوکارها را پی نگرفتند؟ اگر واقعا اعتراض به حق بوده است؛ چرا دیگر اثری از انتقادات دیده نمی‌شود؟ بیانات رهبر انقلاب در جلسه خارج فقه روز یکشنبه، قطعا به معنای برداشتن بار مسئولیت قانونی نظارتی نمایندگان مجلس نیست. حال اگر واقعا حرف درستی وجود دارد و به سود منافع ملی است؛ چرا این نمایندگان از ابزارهای قانونی خود برای بیان آن استفاده نمی‌کنند؟ آیا واقعا این برداشت افکار عمومی صحیح است که نمایندگان در ابتدای هفته بیش از هر چیز به دنبال غوغا بودند و واقعا اراده‌ای برای اصلاح وضعیت مردم نداشتند؟ در این صورت آیا در آستانه انتخابات مجلس، شایسته بود که این چنین توقعات از پارلمان بالا برود و بعد از آن هیچ اقدامی متناسب آن توقع صورت نگیرد؟

بیشتر بخوانید: «آوایی» یکی از قضات خوشنام است/ آوایی می‌تواند نقش خوبی در برقرارى ارتباط حسنه بین قوه مجریه و قوه قضاییه ایفا کند نمایندگان مجلس مطالبه‌گران خوبی برای مردم نیستند/ صدای مردم باید شنیده شود/ هیچ‌کس در آن سوی مرزها دلش برای ما نمی‌سوزد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بنزین دولت قوه قضاییه نمایندگان مجلس نمایندگان مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۸۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز گذشته نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و رئیس کل بانک‌مرکزی برگزار شد؛ هدف از برگزاری این نشست بررسی وضعیت سیاست های ارزی دولت سیزدهم در مجموعه بخش های اقتصادی کشور بود.

آنگونه که ایسنا روایت کرده، در این نشست اعضای کمیسیون اقتصادی، بانک مرکزی، مخبر معاون اول رئیس جمهور و حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور داشتند و در مورد شرایط اقتصادی کشور و پیامدهای مرتبط با انتقال سیاست های ارزی در طول ۲ سال اخیر به بیان نکاتی پرداختند. همچنین ضمن‌ بررسی شاخص های مثبت همانند نرخ رشد و نرخ تورم و نقدینگی به اهم مشکلات مربوط به سیاست ها اشاره کردند.

در این نشست وضعیت تراز تجاری، افزایش نرخ تورم کالاهای اساسی و غیر اساسی، قاچاق، وضعیت تولید کالاهای اساسی در داخل کشور و شاخص سرانه مصرف واردات کالاهای اساسی مطرح شد.

همچنین در این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجموعه بسته پیشنهادی کمیسیون را به معاون اول رئیس جمهور تقدیم و بیان کرد که ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه توضیحات مربوط با شاخص های کلان اقتصادی و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور را توضیح داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافقات خوب این کمیسیون با معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح سیاست‌های ارزی جهت ارتقای توانمندی اقتصادی کشور خبر داد و گفت: ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

پیش از این، پورابراهیمی در نامه ای به رئیس جمهور ضمن تببین مشکلات در رابطه با پیامدهای ارزی دولت در سیاست های ارزی بانک مرکزی، پیشنهاداتی را مطرح کرده بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904206

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است
  • ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!
  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده